Makedonya Turları 3 Gece 4 Gün
Pegasus Havayolları ile 4 Yıldızlı Otelde Oda Kahvaltı Otel Konaklaması Gezilecek Yerler: Üsküp, Ohrid, Resne, Manastır Gün : 3 Gece 4 Gün Ulaşım : Pegasus Havayolları ile Konaklama : 4 Yıldız Otellerde Vize :

Vizesiz Tur

Telefon : 0212 236 5850
/ Kişi Başı

Makedonya Turları 3 Gece 4 Gün Hakkında Genel Bilgiler

ROMANYA- BULGARİSTAN TURU

* BÜKREŞ* BRAN * SİNAİA * VELİKO TARNOVO*

 

 3 GECE / 4 GÜN (2 GECE KONAKLAMA)  

 

DRACULA’NIN EVİNİ GÖRMEYE HAZIRMISINIZ?

 

Romanya Cumhuriyeti, Orta Avrupa'nın güney doğusunda, Balkan Yarımadası'nın kuzeyinde bulunan bir ülkedir. Ülke kuzeyde ve kuzeydoğuda Ukrayna, kuzeydoğuda Moldova, kuzeybatıda Macaristan, güneybatıda Sırbistan, güneyde Bulgaristan ile komşudur. Ayrıca ülkenin doğuda Karadeniz'e kıyısı vardır.

 

Romanya'nın, Orta ve Doğu Avrupa arasında bir geçiş noktasında bulunması kültürüne de yansımıştır. Ülkede hem Balkan hem Avrupa hem de komşu ülkelerin kültürlerinin bir karmaşası vardır. Ülke kültürü son yıllarda özellikle Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinde Batı Kültürü'nden oldukça etkilenmiştir. Ülkenin çeşitli yerlerinde Rumen Kültürüne bağlı değişik alt kültürler bulunmaktadır. Ülkenin kuzeybatısında Macar Kültürü, güneye doğru Bulgar Kültürü, güney batıda ise Sırp Kültürü ülke kültürünü oldukça etkilemiştir. Avrupa'nın en yüksek Romanoranına (%3,25)  sahip Romanya'nın kültüründe, Çingene kültürü de önemli bir yere sahiptir.

 

            Romanya’nın bu ilginç ve renkli kültürünü, yöresel ve kaliteli yemeklerini ve de renkli gece hayatını bizimle keşfetmeye ne dersiniz?

Tur Programı


1. Gün: Sabiha Gökçen-Üsküp
Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Terminali Hitittour kontuarından saat ......'de buluşma. Pasaport, bilet ve bagaj işlemlerinin ardından Pegasus Havayolları'na ait PC... sefer sayılı tarifeli uçakla saat .......'de Üsküp’e uçuş. Yaklaşık 1,5 saatlik uçuşun ardından saat .......'de Üsküp’e varış. Rehberimizle buluşmanın ardından Üsküp şehir turumuza başlıyoruz.Ünlü şairimiz Yahya Kemal Beyatlı’nın doğum yeri olan Üsküp’te göreceğimiz yerler arasında Yahya Paşa Camii, Saat Kulesi, Türk Çarşısı, İsa Bey Camii, Mustafa Paşa Camii, Murat Paşa Camii, Kapan Hanı, Sulu Han, Davut Paşa Hamamı, Taş Köprü bulunmaktadır. Vardar nehrinin kıyısından ve nehrin öteki tarafında bulunan Türk ve Yahudi mahallelerini seyrederek yürüyoruz. Bu yürüyüşümüzde Makedonya Meydanı’nı, Osmanlı Köprüsü’nü ve Davut Paşa Hamamı’nı dışarıdan göreceğiz. Ardından Türk Çarşısı’na gidiyor ve Türk Çarşısı’ndaki tarihi eserleri görmeye başlıyoruz. Üsküp Kalesi’nin hemen yanında bulunan 16. yy inşa edilmiş Sv. Spas klisesi’ni ve içindeki Makedon ahşap oyma işçiliğinin şaheseri sayılan ikonası görüyoruz. Manastır binasının içinde yer alan Makedon halk kahramanı Goçe Delçev’in mezarını ve Makedon Tarihi müzesi’ni de geziyoruz. Göreceğimiz bir diğer yapı olan ve eski Türk Çarşısı içinde yer alan ve 1550 tarihli Kurşunlu Han günümüzde Güzel Sanatlar Akademisi olarak kullanılıyor. Osmanlı döneminde 17 Han binası inşa edilmiş olan Üsküp‘te günümüzde 3 han binası kalmıştır. 15.yy’ın 2. yarısında inşa edilmiş Sulu Han ve Kapan Hanı’nı ziyaretlerin ardından Üsküp’ün sembol eserlerinden biri olan ve 16. yüzyılda inşa edilmiş saat kulesini, 14. yüzyılda yapılmış erken dönem camilerimizden Sultan Murat Camii‘ni ve yine aynı yüzyıldan kalma İsa Bey Camii’ni ziyaret ediyoruz. Ziyaretlerimizin ardından Türk Çarşısı’nda alışveriş için serbest zaman verilecektir. Üsküp turumuzun ardından alışveriş ve yemek gibi ihtiyaçlarınız için serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından   ekstra olarak düzenlenecek Matka Kanyonu turuna katılabilirler. Bu turumuzda Üsküp'ün batısında yer alan Matka Kanyonu'nu ziyaret edeceğiz. Doğanın mucize güzellikleriyle, çok iyi korunmuş tarihi kalıntıları birarada bulabileceğimiz turumuzda gerçekleştireceğimiz tekne turunda çok güzel fotoğraflar çekeceksiniz. Turumuzun bitiminde otelimize transfer ve odalara yerleşme. Geceleme otelimizde.


2. Gün: Üsküp (Ohrid-Manastır)
Sabah uyandırma ve kahvaltının ardından gününüz serbest. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından ekstra olarak düzenlenecek tam gün öğle yemekli Manastır-Ohrid turuna katılabilirler.(60 euro ) Bu turumuzda ilk olarak özel aracımızla Manastır'a doğru yola çıkıyoruz. Manastır(Bitola) kent gezimiz sırasında; Türk Çarşısı'nı, bedesteni, İshak Camii'ni, Yeni Camii’yi, Haydar Kadı Camii ve gezinin en duygusal anlarını yaşayacağınız Atatürk’ün mezun olduğu Askeri İdadi’yi ve Atatürk Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Manastır'da yerel bir restoranda alacağımız öğle yemeğinin ardından Makedonya'nın en güzel şehirlerinden, turizm cenneti Ohrid'e doğru hareket ediyoruz. Ohrid'e varışın ardından yapacağımız panoramik şehir turunda; Bizans döneminin Ohrid’deki en önemli kilisesi St. Panteleymon, günümüzde hala konserler için kullanılan Aya Sofya Kilisesi ve Roma döneminden kalma anfi tiyatro, Car Samuel Kalesi, St. Bogorodica Perivlerta, 4. yüzyıl kiliseleri Keşanlı İmareti, Kuloğlu ve Emin Mahmut Camileri, Çınar Meydanı, Ohri Halveti Tekkesi görülecek yerlerdir. Verilecek serbest zamanın ardından toplanma ve Üsküp'e transfer.  Akşam dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından ekstra olarak düzenlenecek Makedon Gecesi programımıza katılabilirler. Üsküp'ün yerel restoranlarından birinde, geleneksel yemeklerin tadına Rumeli müzikleri eşliğinde bakacak, unutulmaz bir Balkan gecesi yaşayacağız. Gecenin sonunda otelimize transfer. Geceleme otelimizde.

 

3. Gün: Üsküp-Matka Kanyonu

Sabah uyandırma ve kahvaltının ardından gününüz serbest. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından ekstra olarak düzenlenecek  Matka Kanyonu Turumuza katılabilirler.(20 Euro) Muhteşem Manzarasıyla Matka Kanyonunda çok keyifli zaman geçireceğiz.Turumuz sonrası alışveriş için Üsküp Çarşıya hareket ve serbest zaman.Geceleme otelimizde.


4. Gün: Üsküp-Sabiha Gökçen
Uyandırma kahvaltı ve odaların boşaltılmasının ardından bildirilecek toplanma saatine kadar serbest zaman. Buluşmanın ardından havalimanına transfer. Bilet pasaport ve bagaj işlemlerinin ardından Pegasus Havayollarına ait PC......sefer sayılı uçakla saat ........'da uçuş. Yaklaşık 1,5 saatlik uçuşun ardından saat .......'de Sabiha Gökçen’e varış ve turumuzun sonu.

Birde Bu Turlara Bakın

KONTENJAN DOLMUŞTUR
UZUN BALKAN TURU ( Uçaklı )
6 Gece 7 Gün 06.04.2024
UZUN BALKAN TURU ( Uçaklı )
725.00 Kişi Başı

KONTENJAN DOLMUŞTUR

İncele / Satın Al
23 NİSAN ÖZEL
EROL MÜTERCİMLER İLE ATATÜRK'ÜN İZİNDE BALKANLAR
3 Gece 4 Gün 20.04.2024
VİZESİZ
BÜYÜLÜ BALKANLAR TURU ( Uçaklı )
7 Gece 8 Gün 21.04.2024
BÜYÜLÜ BALKANLAR TURU ( Uçaklı )
725.00 Kişi Başı

--------EKSTRA TURLAR DAHİL------- -----KUZU ÇEVİRME İKRAMI----- MÜZİKLİ BALKAN GECESİ DAHİL

İncele / Satın Al
BAŞTANBAŞA BALKANLAR TURU ( Otobüslü )
8 GECE / 9 GÜN ( 7 GECE KONAKLAMA ) 27.04.2024
BAŞTANBAŞA BALKANLAR TURU ( Otobüslü )
599.00 Kişi Başı

EXTRA GEZİ ÜCRETİ YOK

İncele / Satın Al
E-Bulten
Kampanyalardan haberiniz olsun..
x