Bosna Hersek Turları 2 Gece 3 Gün
Pegasus Havayolları ile 4 Yıldızlı Otelde Oda Kahvaltı Otel Konaklaması Gezilecek Yerler: Saraybosna, Mostar, Poçitel Gün : 2 Gece 3 Gün Ulaşım : Pegasus Havayolları ile Konaklama : 4 Yıldız Otellerde Vize :

Vizesiz Tur

Telefon : 0212 236 5850
/ Kişi Başı

Bosna Hersek Turları 2 Gece 3 Gün Hakkında Genel Bilgiler

Tur Programı

1. Gün: Sabiha Gökçen-Saraybosna

Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali Hitittour konturarından 12:50'de buluşma. Pasaport ve bagaj işlemlerinin ardından Pegasus Havayolları'na ait PC293  tarifeli sefer ile saat 14:50'da Saraybosna’ya uçuş. Yaklaşık 2 saatlik yolculuğun ardından yerel saatle saat 14:50'de  varış. Bagaj ve pasaport işlemlerinin ardından Saraybosna şehir turu için hareket.
Şehrin merkezine varışımızla birlikte, şehrin simge yapılarından olan merkez kütüphane binasının önünde otobüsümüzden inip yürüyerek yapacağımız şehir turuna başlıyoruz. Merkez kütüphane, Inat Kuca, Osmanlı döneminde inşa edilmiş Latin Köprüsü ve 1.Dünya Savaşı'nın çıkmasına neden olan Avusturya-Macaristan arşidükü Franz Ferdinand ve eşinin vurulması olayının yaşandığı noktayı gördükten sonra şehrin kalbi Başçarşı'ya doğru devam ediyoruz. Osmanlı İmparatorluğu'nda bir gelenek olan sebili ve adını bu eserden alan Sebil Meydanı ile devam eden turumuz, tarihi yapısını halen korumuş Başçarşı sokaklarında devam edecek. Kurşunlu Medresesi, Morica Han, Gazi Hüsrev Bey Camii ve Saat Kulesi göreceğimiz diğer eserler. Şehrin en popüler caddesi Ferhadija'da Avusturya-Macaristan İmparatorluğu dönem mimarisini yansıtan binalar, Katolik Katedrali, Markale Pazarı, kapalı pazar yeri ile devam edecek turumuz 2.Dünya savaşı kurbanları anısına yapılan Sönmeyen Ateş Anıtı'nda sona erecek. Şehir turumuzun ardından alışveriş ve yemek gibi ihtiyaçlarınız için serbest zaman
Akşam dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından ekstra olarak düzenlenecek Boşnak Gecesi programımıza katılabilirler.(30 Euro)
Saraybosna'nın otantik bir restoranında alacağımız akşam yemeğimizde enfes Boşnak yemeklerinin tadına, yerel müzisyenlerin çalacağı Balkan müzikleri eşliğinde bakacak ve unutulmaz bir Balkan Gecesi yaşayacağız. Gecenin sonunda otelimize transfer, geceleme otelimizde.


2. Gün: Saraybosna (Mostar-Balagaj-Poçitel)

Uyandırma ve kahvaltının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberlerimiz tarafından düzenlenecek tam günlük öğle yemekli Mostar-Poçitel-Blagaj ekstra turuna katılabilirler.(60 Euro)
Mostar'a varışımızla birlikte yapacağımız panoramik şehir turunda göreceğimiz en önemli eser şehrin simge yapısı Mostar Köprüsü olacak. Şehrin kalbinden geçen Neretva Nehri'ne Mimar Sinan'ın öğrencilerinden Mimar Hayreddin tarafından 1566 yılında 456 adet kalıp taş ile inşa edilen Mostar Köprüsü şehre de adını verecek kadar önemli bir Osmanlı şaheseredir. Köprü, 1993 yılının Kasım ayında Hırvat topçularının günlerce süren ateşi sonucunda yıkıldı. Türkiye Cumhuriyeti başta olmak üzere, Unesco ve Dünya Bankası'nın da desteğiyle bir Türk firması tarafından, nehirden çıkan orijinal taşları da kullanılarak yeniden inşa edilen köprü 2004 yılında tekrar açılmıştır. Mostar eski şehrinin Arnavut kaldırımlı dar sokaklarından yürüyerek ulaşacağımız Koski Mehmet Paşa Camii göreceğimiz bir diğer önemli eser olup, aynı zamanda en güzel köprü fotoğrafını çekebileceğimiz noktadır.Turumuzun ardından Blagaj'a hareket öğle yemeğimizi alacağımız restorana hareket ediyoruz. Öğle yemeğinin ardından Balgaj turu ve serbest zaman. Serbest zamanın bitiminde otobüsümüzde toplanıyor ve Poçitel'e doğru hareket ediyoruz. Osmanlı İmparatorluğu'nun sınırdaki karakol köyü konumundaki, Unesco Dünya Mirasları Listesi'nde yer alan Poçitel, 1471 yılında Osmanlı İmparatorluğu'na geçmiş ve elden çıktığı 1878 yılına kadar stratejik önemini korumuştur. Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan köyde çok güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. Burada verilecek çay ve kahve molasından sonra Saraybosna'ya ve otelimize hareket.


3. Gün: Saraybosna-Sabiha Gökçen

Uyandırma, kahvaltı ve odaların boşaltılmasının ardından transfer saatine kadar serbest zaman. Toplanma ve havalimanına transfer. Pasaport ve bagaj işlemlerinin ardından Pegasus Havayolları'nın PC292 seferi ile saat 12:10'da Sabiha Gökçen Havalimanı'na hareket. Saat 16:00'da İstanbul'a varış ve turumuzun sonu.


Birde Bu Turlara Bakın

KONTENJAN DOLMUŞTUR
UZUN BALKAN TURU ( Uçaklı )
6 Gece 7 Gün 06.04.2024
UZUN BALKAN TURU ( Uçaklı )
725.00 Kişi Başı

KONTENJAN DOLMUŞTUR

İncele / Satın Al
23 NİSAN ÖZEL
EROL MÜTERCİMLER İLE ATATÜRK'ÜN İZİNDE BALKANLAR
3 Gece 4 Gün 20.04.2024
VİZESİZ
BÜYÜLÜ BALKANLAR TURU ( Uçaklı )
7 Gece 8 Gün 21.04.2024
BÜYÜLÜ BALKANLAR TURU ( Uçaklı )
725.00 Kişi Başı

--------EKSTRA TURLAR DAHİL------- -----KUZU ÇEVİRME İKRAMI----- MÜZİKLİ BALKAN GECESİ DAHİL

İncele / Satın Al
BAŞTANBAŞA BALKANLAR TURU ( Otobüslü )
8 GECE / 9 GÜN ( 7 GECE KONAKLAMA ) 27.04.2024
BAŞTANBAŞA BALKANLAR TURU ( Otobüslü )
599.00 Kişi Başı

EXTRA GEZİ ÜCRETİ YOK

İncele / Satın Al
E-Bulten
Kampanyalardan haberiniz olsun..
x